Top 5 cele mai bune stațiuni de schi din Franța

Top 5 cele mai bune stațiuni de schi din Franța

Desigur, să ajungi la un consens complet în ceea ce privește cel mai bun stațiune de schi din Franța nu va fi niciodată posibil, deoarece toate sunt atât de diferite! Și în același timp, oricare dintre ele îți va oferi condiții excelente pentru schi, îți va oferi peisaje incredibil de frumoase și o atmosferă de adevărată sărbătoare. Unele stațiuni sunt construite conform unei tematici speciale, stilul lor este bine gândit până în cele mai mici detalii, altele păstrează farmecul natural al Alpilor francezi, unele se remarcă în special prin aperitivele lor. Fiecare dintre ele se poate lăuda cu terenuri de schi extraordinare, unde vă veți simți excelent. Pe lângă aceasta, toate stațiunile au programe individuale de evenimente, care nu vă vor plictisi pe dvs. și membrii familiei dvs., indiferent de vârstă și hobby-uri. Noi vă oferim un scurt rezumat al celor cinci cele mai populare și luxoase stațiuni de schi din Franța, pe care, dacă le alegeți, cu siguranță nu veți fi dezamăgit.

Șamoní (Chamonix)

Șamoní păstrează farmecul culturii alpine și este una dintre cele mai vechi stațiuni de schi din Franța, unde au avut loc Jocurile Olimpice din 1924. Mărețul și impresionantul Mont Blanc oferă un peisaj superb, făcând acest loc un adevărat paradis pentru iubitorii de sporturi de schi și relaxare spectaculoasă. Șamoní este o stațiune de lux și confortabilă, unde se deschid oportunități excelente pentru schiori de toate nivelele, care are un excelent après-ski și oferă o varietate nesfârșită de alte activități. Are 145 de piste cu o lungime totală de peste 140 km, care sunt situate în 8 zone diferite ale văii Șamoní. Iubitorii de senzații tari vor găsi aici coborâri abrupte și rapide. De asemenea, există un sistem de transport excelent: autobuze speciale vă vor duce în oricare dintre stațiuni. Pentru a vă caza în timpul vacanței puteți opta atât pentru chale-uri de primă clasă, cât și pentru apartamente de închiriat sau hotel.

Top 5 cele mai bune stațiuni de schi din Franța

Urcând cu telefericul din vale către vârfuri, călătorii se pot bucura de o vedere uimitoare a Alpilor francezi, elvețieni și italieni.

Top 5 cele mai bune stațiuni de schi din Franța

Pentru gurmanzi, merită să încercați fondiul de brânză - un fel de mâncare pentru care această regiune este renumită.

Curchevel (Courchevel)

Curchevel face parte din zona de schi "Les Trois Vallées".

Top 5 cele mai bune stațiuni de schi din Franța

Curchevel 1850 este o stațiune exclusivistă, populară și extrem de bine gândită. Aici veți găsi palate și șaluri de lux de 5 stele, care fac acest loc deosebit de popular printre parizieni și ruși.

Top 5 cele mai bune stațiuni de schi din Franța

Pe lângă schi, aici vă puteți bucura de o bucătărie excelentă în restaurantele locale rafinate, de cumpărături minunate și de proceduri de relaxare de neuitat.

Meribel (Meribel)

Meribel, care face parte din "Les Trois Vallées", are reputația unei stațiuni cu un après-ski excelent și este considerat locul ideal pentru hedoniști adevărați. Apropo, acest loc este de asemenea potrivit atât pentru schiorii avansați, cât și pentru cei care doar încep să învețe. Instructorii de primă clasă vor face tot ce este necesar pentru o învățare sigură a coborârilor cu schiurile.

Top 5 cele mai bune stațiuni de schi din Franța

Pe lângă schi, Meribel oferă zboruri cu balonul cu aer cald, o mulțime de tratamente spa paradisiace, plimbări pe ghețar și mâncare excelentă. Fondue-ul și raclette-ul se regăsesc din nou în lista de mâncăruri pe care trebuie să le încercați cu siguranță în aceste locuri.

Top 5 cele mai bune stațiuni de schi din Franța

Val d'Izere (Val d’Isere)

Una dintre cele mai populare stațiuni de schi din Franța, apreciată în special de tinerii schiori și de snowboarderi care doresc să obțină o încărcătură fizică excelentă și să trăiască numeroase momente de neuitat.

Top 5 cele mai bune stațiuni de schi din Franța

Această stațiune mare a găzduit numeroase evenimente olimpice în anul 1992.

Top 5 cele mai bune stațiuni de schi din Franța

Zona de schi este destul de extinsă, astfel încât să poată satisface cerințele oricărui sportiv și iubitor obișnuit de schi. Locul este de asemenea renumit pentru après-ski-ul extrem de activ. În oraș nu lipsește de baruri și alte localuri de divertisment.

Val Thorens (Val Thorens)

Aceasta este cea mai înaltă stațiune de schi din Europa și cea mai mare zonă de schi. Val Thorens face parte din "Les Trois Vallées", iar caracteristicile sale fără vegetație și înălțimea sa îl fac una dintre cele mai atrăgătoare stațiuni pentru adevărații iubitori ai sportului de schi.

Top 5 cele mai bune stațiuni de schi din Franța

Val Thorens este una dintre cele mai uimitoare și impresionante stațiuni de schi, caracteristica sa, pe lângă înălțimea sa, fiind mediul înconjurător extraordinar. Pantele sale largi sunt potrivite pentru schiori de orice nivel de pregătire, iar atmosfera sa deosebită face ca vacanța să fie de neuitat. Această stațiune, cu après-ski-ul său superb și posibilitatea de a călători cu trăsura trasă de câini, este extrem de populară printre turiștii care vin în Franța.

Top 5 cele mai bune stațiuni de schi din Franța

Împărtășiți această postare cu prietenii dvs.!

Selectați limba dvs

Selectați moneda dvs

Acolo unde este cazul, prețurile vor fi convertite și afișate în moneda pe care o selectați. Moneda în care plătiți poate diferi în funcție de rezervare și se poate aplica și o taxă de serviciu.