O incursiune colorată în lumea bucătăriei din Maldive la stațiunea Milaidhoo.

O incursiune colorată în lumea bucătăriei din Maldive la stațiunea Milaidhoo.

O călătorie gastronomică de neuitat este propusă de locația Ba'theli - singurul restaurant din lume ale cărui meniuri sunt create după celebrele trasee comerciale din India către Marea Mediterană - Drumul Mirodeniilor. Numele restaurantului "Ba'theli" provine din limba maldiviană dhevhehi și înseamnă o barcă specială de marfă, care era tradițional folosită pentru transportul mirodeniilor. Călătorind între insule pe bărci-ba'theli, oamenii nu numai că făceau comerț, dar și împărtășeau cunoștințe despre țările îndepărtate, tradiții și bucătării de-a lungul întregului traseu ramificat al Drumului Mirodeniilor.

O incursiune colorată în lumea bucătăriei din Maldive la stațiunea Milaidhoo.

Arhipelagul Maldive, fiind una dintre punctele intermediare de pe ruta negustorilor care călătoreau din India și Indonezia către Africa și Arabia, a fost rapid familiarizat cu comorile din lumea mirodeniilor, cum ar fi scorțișoara, cardamomul, curcuma, cuișoarele, ghimbirul și piperul. Și astăzi, tradițiile acelor vremuri sunt reînviat de către bucătarii noștri excepuționali pe una dintre insulițele atolului Baa, unde se află și Ba'theli.

Și exteriorul restaurantului corespunde numelui său: pare să fie alcătuit din trei bărci din lemn care se leagănă pe valurile turcoaz ale mării, fiecare barcă fiind o încăpere separată. Prima barcă este un bar-lounge, unde este plăcut să bei un aperitiv și să admiri apusul. În a doua se află bucătăria - fără îndoială, locul principal unde are loc toată magia. A treia barcă este spațiul principal al restaurantului, unde oamenii vin nu doar pentru mâncare, ci și pentru atmosfera deosebită, subliniată de cerul presărat cu stele.

O incursiune colorată în lumea bucătăriei din Maldive la stațiunea Milaidhoo.

Călătoria gastronomică începe în lounge cu cocktailul inconfundabil și răcoritor Parrot Fashion din rom negru, niște picături de bitter și ulei de grapefruit cu un amestec special din cinci tipuri de mirodenii. Accesoriul ideal pentru această băutură rafinată va fi apusul colorat, șoapta valurilor și gustările din ingrediente locale.

Și acum este momentul să ne mutăm direct în restaurant. Aici oaspeților li se oferă trei opțiuni diferite. Meniul de degustare include cinci feluri de mâncare moderne din Maldive, fiecare dintre ele reprezentând o traducere a moștenirii culturale a arhipelagului, condimentată cu o surpriză de la șeful de bucătărie, deoarece în fiecare zi el pregătește ceva nou și nu se repetă niciodată.

În meniul à la carte - o prezentare modernă a deliciilor tradiționale din Maldive sub formă de diverse variații de mezze, supe și salate. Și, în cele din urmă, meniul inspirat Din Drumul Mirodeniilor, în care sunt incluse feluri de mâncare precum rândang indonezian din carne de vită, tikka biryani indiană și nyama choma sud-africană - toate cu o notă de farmec maldivian.

La Ba'theli poți ușor să uiți în ce an suntem și să te transporți cu aproape 5 mii de ani în urmă, în acele vremuri când Maldive nu erau unul dintre cele mai populare stațiuni de pe planetă, ci un important centru comercial. Așezați-vă comod la masa voastră în barcă - plecăm!

O incursiune colorată în lumea bucătăriei din Maldive la stațiunea Milaidhoo.

Despre MILAIDHOO MALDIVES

Insula Milaidhoo Maldives este o mică stațiune insulară, cu o caracteristică distinctivă a angajamentului față de tradițiile locale. Cele 50 de vile moderne cu piscină, proiectate de un arhitect local în stilul tradițional maldivian, oferă tot ce este necesar pentru o vacanță de neuitat. Pentru a îndeplini orice dorință, fiecare oaspete are și un asistent personal. Printre activitățile de agrement se numără diverse sporturi acvatice, yoga la răsăritul soarelui și snorkeling pe recifurile de corali de o frumusețe aparte.

O mândrie deosebită a Milaidhoo este bucătăria: aici se găsesc trei restaurante de nivel mondial, inclusiv Ba'theli construit în forma a trei bărci tradiționale maldiviene. Meniul acestui restaurant se bazează pe mâncăruri tradiționale maldiviene, iar multe rețete au origini din perioada Drumului Mirodeniilor pe mare.

Milaidhoo - este cu adevărat o stațiune maldiviană unde cuvântul "lux" capătă noi nuanțe. O natură fantastică, o bucătărie superbă și o atmosferă romantică: plimbări cu delfinii la apus și picnicuri pe o plajă izolată de nisip... Aici, în acest loc uimitor, orice dorințe sunt îndeplinite!

Selectați limba dvs

Selectați moneda dvs

Acolo unde este cazul, prețurile vor fi convertite și afișate în moneda pe care o selectați. Moneda în care plătiți poate diferi în funcție de rezervare și se poate aplica și o taxă de serviciu.