2024-05-03
În hotelurile Waldorf Astoria va fi prezentat un nou șef de bucătărie culinar!

Legendarul lanț de hoteluri Waldorf Astoria Hotels & Resorts a realizat al doilea proiect „Gustul Waldorf Astoria” în colaborare cu Fondul James Beard — una dintre cele mai importante organizații gastronomice din SUA. Căutările gustului legendar au fost reluate în toamna anului 2015: au participat cinci tineri bucătari, care au devenit semifinaliști ai premiului James Beard, și cinci maeștri consacrați, care se ocupă cu bucătăria în hotelurile de lux Waldorf Astoria din Amsterdam, New Orleans, Beijing, Ierusalim și Orlando.


Câștigătorii finalei, care a avut loc de curând în New York, sunt bucătarul Benoit Charchi de la hotelul Waldorf Astoria Beijing și colegul său tânăr Eric Bruner-Young, iar preparatul creat de ei — Jing Roll — de acum va fi prezent în meniul tuturor celor 25 de hoteluri Waldorf Astoria din lume, alături de risotto cu țelină a-la Waldorf, câștigător anul trecut, precum și celebrele ouă Benedict, tortul „Red Velvet” și salata Waldorf, care au fost inventate odată în bucătăria hotelului Waldorf Astoria din New York.


„Suntem incredibil de încântați de continuarea proiectului „Gustul Waldorf Astoria” și de colaborarea cu Fondul James Beard, care aduce o contribuție inestimabilă și, în același timp, celebrează moștenirea noastră culinară bogată”, spune șeful rețelei Waldorf Astoria Hotels & Resorts, John Vanderslice. „Waldorf Astoria vizează excelența gastronomică în fiecare dintre cele 140 de baruri, cafenele și restaurante de înaltă clasă situate în hotelurile noastre.”

Juriul din etapa finală a concursului a fost format din celebrul bucătar avangardist Wylie Dufresne, editorul șef al revistei Saveur Adam Sachs, președintele Fondului James Beard Susan Ungaro, actorul, muzicianul și autorul de cărți de bucate Questlove, precum și câștigătorul de anul trecut, David Poe.


„Urmând învățăturile fondatorului nostru James Beard, părintele gastronomiei americane, continuăm cu mare plăcere colaborarea cu Waldorf Astoria Hotels & Resorts — un brand emblematic care a adus o contribuție semnificativă în formarea moștenirii culinare a Americii,” remarcă președintele Fondului James Beard, Susan Ungaro. „Ne străduim să oferim o experiență internațională semifinaliștilor concursului nostru de stele culinare emergente, iar parteneriatul cu bucătarii Waldorf Astoria ajută la crearea de noi capodopere emblematice.”


Menționăm că Waldorf Astoria Hotels & Resorts — este un lanț internațional de hoteluri de lux al corporației Hilton Worldwide, format din 25 de hoteluri și stațiuni în cele mai vizitate orașe și cele mai frumoase locuri de pe planetă. Călătorii gastronomice incredibile, cele mai bune terenuri de golf din lume, proceduri SPA unice — la Waldorf Astoria vă așteaptă o vacanță de neuitat și un serviciu legendar prin impecabilitatea sa în interioruri luxoase.
Oaspeții oricărui resort din rețeaua Waldorf Astoria Hotels & Resorts pot pleca într-o călătorie gastronomică de neuitat „Gustul Waldorf Astoria” și se pot bucura de o cină rafinată de trei feluri, pot încerca cocktailuri de la un mixolog cunoscut, se pot plimba cu iahtul sau pot merge la piața locală pentru a cumpăra ingrediente însoțiți de un bucătar. Programul detaliat al tururilor culinare de 3 zile poate fi vizualizat și rezervat pe

Fondul James Beard, înființat în 1986, onorează și sprijină tinerii talente în domeniul gastronomiei, precum și se ocupă cu educația printr-o serie de programe. James Beard, decedat în 1985, a fost primul bucătar al Americii, autorul multor cărți și o persoană cu cunoștințe enciclopedice. A ajutat la creșterea întregelor generații de bucătari, fiind mentor atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori. Fondul, purtând numele său, continuă noblețea de a educa și de a sprijini bucătarii începători prin programe educaționale, burse, premii și cursuri de dezvoltare a afacerii.
Împărtășește această postare cu prietenii tăi!