Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit

Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit

Litoralul mondial cu o lungime de 1,16 milioane de kilometri are zeci de mii de plaje. Unele dintre ele, cum ar fi Rio de Janeiro și Honolulu, sunt celebre în întreaga lume, în timp ce altele sunt cunoscute doar localnicilor. În recenzia noastră de astăzi - plajele lumii puțin cunoscute, dar foarte frumoase, care vor uimi chiar și turiștii experimentați.

Cuprins

  • Pentru fotografii demne de invidiat: cele mai bune plaje din Europa;
  • Cu nisip alb și valuri turcoaz: cele mai bune plaje ale celor două Americi;
  • Arenile aurii ale "continentului negru": cele mai frumoase plaje din Africa;
  • Picturale și neatinse: cele mai frumoase plaje din lume și cele mai bune plaje din Asia;
  • De la nord la sud: cele mai frumoase plaje din Rusia.

Pentru fotografii demne de invidiat: cele mai bune plaje din Europa

Primele poziții în topurile celor mai frumoase plaje din lume sunt ocupate fidel de Formentera din Spania, Navagio din Grecia și Positano din Italia. Nu sunteți surprinși de asta? Atunci iată mai jos opțiuni mai puțin turistice.

Cea mai frumoasă plajă din Sardinia - Porto Giunco, Italia

Dintre cele 200 de frumoase plaje din Sardinia, Porto Giunco se distinge prin dimensiuni (mai mult de 800 de metri) - nu devine niciodată aglomerat chiar și în vârful sezonului. O fâșie largă de nisip roz separă laguna de mare, unde trăiesc flamingo roz. La băruri puteți cumpăra băuturi, închiria șezlonguri și umbrele. Pe stânca deasupra Porto Giunco se înalță un turn aragonez din secolul al XVII-lea înalt de 9 metri - o urcare abruptă este recompensată cu o panoramă grandioasă a împrejurimilor. Cel mai apropiat oraș de Porto Giunco este Villasimius. De la Cagliari, drumul va dura aproximativ o oră.

Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

Frumoasa plajă ascunsă din Grecia - Aretes, Halkidiki

Cu un flux turistic de 22 de milioane de turiști pe an din întreaga lume, este dificil să te aștepți la liniște de la plajele grecești. Dar în golfuri izolate cu pini din golful Aretes, poți simți cum erau Halkidiki înainte de explozia turistică.

Pe cea mai mare plajă există un bar care funcționează doar în vârful sezonului, pe celelalte nu este prevăzută servire, așa că este mai bine să ai tot ce îți trebuie cu tine.

Lângă plajă se află un mic hotel și o tavernă. Aretes se află la 5 km de satul Toroni pe un drum asfaltat, cu o mică porțiune de drum de pământ la capăt.

Cea mai frumoasă plajă din Pirineii francezi - Argeles-sur-Mer, Languedoc-Roussillon

Fața cea de 7 kilometri a localității Argeles-sur-Mer este răsplătită cu Steagul Albastru și este considerată una dintre cele mai curate din lume și cea mai bună de-a lungul acestei părți a litoralului francez. Pentru cei care preferă pietrișul, ceva mai departe în Racou se găsește o faleză de 2 kilometri acoperită cu pietre. Cea mai plăcută parte a plajei este centrul său, la care se alătură o promenadă și o pădure de pini. În Argeles-sur-Mer poți să te cazezi, un oraș pitoresc în stil catalan cu străzi vechi bine păstrate în centrul său. De la Collioure, o destinație turistică, drumul cu mașina va dura mai puțin de 15 minute, plaja proprie a căreia nu este atât de bună.

Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

Cu nisip alb și valuri turcoaz: cele mai bune plaje ale celor două Americi

Ipanema, Copacabana sau Miami Beach? Aceste litorale ale lumii sunt cunoscute și fără noi. Vom vorbi despre alte plaje din cele două Americi, care sunt printre cele mai bune din lume.

Cea mai frumoasă plajă din Brazilia - Fernando de Noronha

Brazilia deține 50% din teritoriul Americii de Sud - și cele mai bune plaje ale acestei țări. Vizitați arhipelagul vulcanic Fernando de Noronha, la o oră de navigație de continent - plajele sale sunt considerate cele mai frumoase din lume, dar chiar și printre ele se distinge Praia do Sancho. Coborârea la mal implică trecerea pe pasarele de lemn, scări abrupte și pietre ascuțite. Dar rezultatul merită: nisip moale, apă limpede, vegetație tropicală luxuriantă, posibilitatea de a înota printre broaște țestoase marine, delfini, albatroși și rechini inofensivi pentru oameni. Nu este cel mai bun loc din lume? Din marile orașe ale Braziliei, cel mai simplu acces către arhipelag este cu avionul, apoi până la Praia do Sancho cu autobuzul.

Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

Cel mai frumos plajă între două oceane - Cayo de Agua, Venezuela

Cea mai frumoasă plajă din Venezuela se află în extremitatea vestică a arhipelagului protejat Los Roques, la aproximativ 45 de minute pe apă de insula Gran Roque, centrul turistic local. Micul insulă plajă Cayo de Agua este cunoscută în lume pentru nisipul său alb imaculat, culoarea incredibilă albastră a apei marine și „barajul” natural - bancul de nisip între insule, pe care poți să mergi pe jos între cele două oceane. Accesul la insulă se poate face cu un tur organizat sau individual, închiriind o barcă.

Rețineți că în rezervație nu există surse de apă dulce, magazine sau alte facilități.
Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

Cea mai frumoasă plajă din lume cu o tentă istorică - Playa Ruinas, Mexic

El Castillo este un vechi templu al poporului Maya din Tulum, de pe peninsula Yucatan. De la ruinele înconjurată de vegetație tropicală, poți coborî spre o mică, extraordinar de frumoasă faleză. Pentru a face fotografii fără mulțimea de turiști din toată lumea, veniți înainte de ora 10 dimineața sau după ora 4 după-amiaza. Restul timpului îl puteți petrece pe plaja pitorească El Paraiso, ale cărei nume („paradis”) spune totul. Tulum se află aproximativ la 180 km de Cancun, iar cea mai ușoară modalitate de a ajunge în oraș este cu mașina sau autobuzul de la centrul de transport din zonă - orașul Playa del Carmen.

Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

Cea mai frumoasă plajă „pirat” - Dry Tortugas, Florida, SUA

Atracția principală a insulelor Dry Tortugas din Golful Mexic este Fort Jefferson, o fortăreață construită în secolul al XIX-lea pentru a lupta împotriva piraților. Nisipurile albe blânde se întind de-a lungul zonei de coastă, inclusiv sub zidurile vechiului fort. Apa turcoaz calmă și atmosfera parcă din „Pirații din Caraibe” aduc Dry Tortugas pe merit în lista celor mai frumoase plaje din lume. Pentru a ajunge pe insule, puteți închiria o barcă sau puteți lua un feribot din Key West, iar călătoria către una dintre direcții va dura 2,5 ore.

Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

Nisipurile de aur ale "continentului negru": cele mai frumoase plaje din Africa

Când vine vorba de litoralul Africii, prima asociere care vine în mintea turiștilor din Rusia sunt:

  • Egipt
  • Maroc
  • Tunisia

Cu toate acestea, aceste țări nu sunt singurele din lume care oferă o vacanță pe plajele "continentului negru".

Cea mai frumoasă plajă din Seychelles - Anse Lazio, Praslin

Turismul aduce până la 50% din economia Insulelor Seychelles. De ce - este clar pe plaja postcardică Anse Lazio de pe Praslin. Apa cristalină și calmă, panta blândă, fauna marină bogată - aici se vor simți minunat atât scufundătorii, cât și familiile cu copii din întreaga lume. Pentru a vă relaxa la Anse Lazio, este recomandat să rezervați o cameră la luxosul hotel Four Seasons Seychelles. Dacă ajungeți dintr-o altă parte a insulei, este bine să veniți devreme, deoarece locurile de parcare sunt limitate. Apoi vă așteaptă o coborâre de 20 de minute de pe munte și controlul de securitate al hotelului.

Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

Cea mai frumoasă plajă cu broaște țestoase din lume - Nosy Iranja, Madagascar

Nosy Iranja constă din două insule mici din arhipelagul Nosy Be, conectate între ele printr-un banc lung de nisip. În timpul refluxului, puteți traversa de la o insulă la alta pe banc - dar fiți atenți la flux! Țărmurile Nosy Iranja încântă cu nisipul fin alb, apa limpede de un albastru-verde, lagonul bogat în vegetație tropicală și posibilitatea de a admira broaștele țestoase marine, care depun ouă pe plaja Nosy Iranja Kely în timpul nopții.

Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

Cea mai frumoasă plajă din Africa de Sud - Bloubergstrand, Cape Town

Numele lung al celei mai pitorești zone de coastă din Cape Town se traduce ca „Plaja de sub Muntele Albastru". Fâșia de nisip alb se întinde pe întregul litoral pe o distanță de 48 de kilometri și este celebră în întreaga lume pentru vedere superbă a Muntelui Mesei, care se înalță deasupra apelor cobaltului din golf. În apa rece de pe coasta vânturoasă este rece - dar puteți urmări cascadoriile surferilor și kitesurferilor, care adaugă peisajului un farmec fotogenic. Mai aproape de Cape Town, de-a lungul mării se întinde un cartier prestigios cu restaurante elegante, unde puteți lua prânzul admirând o vedere marină exclusivistă.

Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

Pitoresc și neatins: cele mai frumoase plaje din lume și cele mai bune plaje din Asia

Mulți turiști sunt convinși că cele mai frumoase plaje din lume se găsesc în Asia. Nu vom discuta - vom alege doar din numeroasele opțiuni cele mai puțin aglomerate, pentru cele mai inspirate fotografii din lume.

Cea mai frumoasă plajă ne-turistică din Thailanda - Ko Yao Noi

Dacă plajele aglomerate din Phuket v-au plictisit, urcați pe un bărcuță și porniți în călătorie spre est. În golful Ao Phang Nga veți găsi două insulițe, încă nealterate de infrastructura turistică. Accesul la majoritatea plajelor se face pe drumuri de pământ fără semne ale civilizației, iar șansa de a întâlni alți turiști din întreaga lume pe nisipul alb imaculat nu este atât de mare. Datorită restricțiilor privind dezvoltarea infrastructurii turistice, insula a primit premii de la Conservation International și National Geographic Traveler.

Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

Cea mai frumoasă plajă din Goa - Ashwem, Goa

Lipsa oamenilor, câinilor flămânzi și vacilor omniprezente, nisipul curat și priveliști încântătoare, o infrastructură discretă pentru a petrece confortabil vacanța în armonie cu natura - sunt combinații rare pentru un stat plin de plaje precum Goa. Pe plaja Ashwem găsești tot ce ai nevoie - și lipsește tot ce este inutil. În sezonul nefrecventat, broaștele țestoase verzi depun ouă în nisipul fin de Ashwem, iar puii lor pot fi întâlniți în apă iarna. De-a lungul lungii benzi de nisip cresc pitorești palmieri de cocos și chiar arbori baniani. Este mai bine să te așezi pe plajă departe de ieșirile stâncoase în mare, unde pot fi pietre ascuțite.

Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

Cea mai frumoasă plajă din Myanmar - Ngapali

Cea mai bună stațiune din Myanmar, Ngapali, nu este încă aglomerată de turiști din diferite țări ale lumii. Fâșia groasă de nisip alb se întinde între marea turcoaz și palmieri pe o lungime de 3 km, formând golfulețe pitorești și mici golfuri. În 2016, plaja a fost desemnată cea mai bună din Asia conform Tripadvisor. În ciuda numărului mare de hoteluri și restaurante, aici este destul de loc pentru a te relaxa liniștit chiar și în sezonul aglomerat, iar iubitorii de servicii de plajă pot să-și rezerve un masaj sau să își ia prânzul la una dintre cafenelele cu vedere la mare.

Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

De la nord la sud: cele mai frumoase plaje din Rusia

Rusia se clasează pe locul patru în lume în ceea ce privește numărul de plaje. Surprinși? Cu toate acestea, lungimea litoralului țării noastre este de 23000 km - iar pe acestea se găsesc multe plaje care merită să fie considerate cele mai frumoase din lume.

Cea mai frumoasă plajă a Balticii ruse - Iantarnîi, Kaliningrad

Prima și până în prezent singura plajă din Rusia, distinsă cu o onoare mondială - steagul albastru, se află în Iantarnîi, la aproximativ 50 km de Kaliningrad. Nisipul de la marea răcoroasă, dar puțin adâncă, este foarte curat, iar malul este bine echipat, inclusiv pentru persoanele cu mobilitate redusă. Nu sunt prea mulți turiști pe fâșia kilometrică de nisip, chiar și în vârful sezonului.

Un bonus plăcut - posibilitatea de a găsi un pic de chihlimbar după o furtună.
Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Iantarnîi pe Șesul Curonian. Foto: Belikart / Shutterstock

Cea mai frumoasă plajă a Mării Negre - șesul Belyaus, Crimeea

Dacă doriți să vă relaxați departe de mulțime și să rămâneți singuri cu minunata natură crimeeană, alegerea dvs. este capul Tarkhankut. Între stâncile celebre sunt împrăștiate plaje izolate, care pentru nisipul alb și apa turcoaz, chiar și transparentă după furtuni, au fost numite „Maldivele Crimeei”. Șesul Belyaus, care separă Marea Neagră de golfurile Donuzlav, fără îndoială, este unul dintre cele mai pitorești locuri din regiune, ba chiar și din lume.

Pe șes există un hotel și un camping, dar majoritatea turiștilor vin aici prinși de salbaticie, pentru a locui în corturi - pe o fâșie de plajă de 10 kilometri, locul se găsește pentru toată lumea.
Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

Cea mai frumoasă plajă de pe coasta Pacificului - Triozerie, Primorsky Krai

Fâșia curată de nisip între marea și lacurile dulci la poalele dealurilor a fost mult timp o zonă de frontieră închisă. Plajele golfului Triozerie nu sunt aglomerate nici azi de turiști din diferite părți ale lumii, dar sunt bine echipate - aici există locuri de odihnă cu grătare și baze turistice unde puteți petrece noaptea cu vedere la stânca faimoasă a Crusaderului. Puteți ajunge în golf fie din Nahodka, fie din Vrangel cu autobuzul sau mașina pe un drum asfaltat cu o mică porțiune de drum de pământ.

Cele mai frumoase plaje din lume, despre care nu ai auzit
Sursa

Sperăm că recenzia noastră vă va inspira pentru călătorii noi pe malurile pitorești ale lumii. Toate informațiile utile și interesante pentru călători se găsesc pe site-ul Travelask.ru.

Editor: Daria Ivanyushkina

Selectați limba dvs

Selectați moneda dvs

Acolo unde este cazul, prețurile vor fi convertite și afișate în moneda pe care o selectați. Moneda în care plătiți poate diferi în funcție de rezervare și se poate aplica și o taxă de serviciu.